Σιροπιαστα κρουασαν



Σιροπιαστά Κρουασάν με Σαντιγύ και Κρέμα Σοκολάτας

Ένα γρήγορο κι εύκολο γλυκό,έφτιαξα χθες για την γιορτή του πατέρα.

Όσο γρήγορο είναι στην παρασκευή του,τόσο νόστιμο είναι!

Εντυπωσιακό γλυκό που άνετα μπορείτε σας βγάζει ασπροπρόσωπους για κέρασμα σε μια γιορτή,σερβίροντας το ατομικά ή σε μια πιατέλα!

                    
                               ΥΛΙΚΑ

   ✴Για 2 πιατέλες με σιροπιαστά κρουασάν✴

  
🔶️2 συσκευασίες Κρουασάν βουτήρου

             
                 
                       Για τη γέμιση

 
   🔶️1 φάκελο έτοιμη Σαντιγύ σε σκόνη

   🔶️200 γραμμάρια γάλα για να φτιάξετε την Σαντιγύ

                      Για το σιρόπι

     🔶️1 ποτήρι νερό

     🔶️1 ποτήρι ζάχαρη  

     🔶️Λίγες σταγόνες λεμονιού


          Για την Κρέμα Σοκολάτας

🔶️Χρησιμοποίησα την κρέμα σοκολάτας που φτιάχνω στο προφιτερόλ.

Τη συνταγή θα την βρείτε εδώ➡️https://meagapiapothnkouzina.blogspot.com/2020/06/blog-post_68.html

Η αλήθεια είναι πως τη μια συσκευασία με κρουασάν βουτήρου τα έφτιαξα Προφιτερόλ και την άλλη τα Σιρόπιασα.

Έτσι έχετε δύο γλυκά σε ένα εάν θέλετε!


                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και από την ώρα που αρχίζει να βράζει,μετράμε περίπου 10 λεπτά.

🔷️Κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση τα κρουασάν και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

🔷️Φτιάχνουμε τη Σαντιγύ.

🔷️Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι παίρνουμε μια κουτάλα και περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι τα κρουασάν.Δεν το παρακάνουμε.Ρίχνουμε μία μικρή κουτάλα σε κάθε κρουασάν.

🔷️Περιμένουμε 1 λεπτό,ανοίγουμε τα κρουασάν και αν δεν έχουν σιροπιαστεί μέχρι μέσα,τα ανοίγουμε στα δύο και τα βουτάμε στο σιρόπι τόσο όσο να σιροπιαστούν.

🔷️Αφού κάνουμε αυτή τη διαδικασία με όλα τα κρουασάν,τα βγάζουμε από το ταψάκι με το σιρόπι και τα γεμίζουμε με την έτοιμη σαντιγύ.


🔷️Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω με την  παγωμένη κρέμα σοκολάτας!

🔷️Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον.

                     Είναι Φανταστικά!



                     Καλή Επιτυχία!


 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...