Χοιρινο Κοκκινιστο Με Μακαρονια


Μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά και τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα φαγητά που φτιάχνω..
Σήμερα σε αυτή τη συνταγή θα τα συνδυάσουμε αρμονικά,ώστε να μας βγάλουν το καλύτερο αποτέλεσμα!!
Γεύσεις και αρώματα από Ανατολή,
μπαχάρι και κανέλλα,
αυτό το κοκκινιστό θα σας ταξιδέψει!

Μπορείτε να το κάνετε με μοσχάρι ή κοτόπουλο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

ΥΛΙΚΑ
🔶️1.5 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
    🔶️    2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα καρέ σε μέτριο μέγεθος

   🔶️   3  μέτριες σκελίδες σκόρδο(ψιλοκομμένα)

   🔶️   4 κόκκους μπαχάρι

   🔶️  Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

   🔶️ 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι

  🔶️  2 μεγάλες κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτα

  🔶️ 2 συσκευασίες των 500 γραμμαρίων χυμό τομάτα

  🔶️Μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό πιπέρι

🔶️  2 φύλλα δάφνη

  🔶️ Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη

🔶️Στην μύτη ενός μικρού κουταλιού γαρύφαλλο σε σκόνη

🔶️Ελαιόλαδο

🔶️50-100 ml λευκό κρασί

  🔶️Νερό


                           ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο,τόσο όσο να καλυφθεί ο πάτος της 

🔷️Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο,και μόλις ζεσταθεί το λάδι,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μισό.

🔷️Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε το πιπέρι,τις δαφνες,τα μπαχάρια,τα σκόρδα και ανακατεύουμε.

🔷️Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος.Δεν τα ανακατεύουμε.
Μόλις σοταριστούν από τη μία πλευρά ,τότε με μια ξύλινη κουτάλα τα γυρίζουμε από την άλλη.


🔷️Όταν σοταριστούν και από την άλλη,τότε ρίχνουμε το κρασί.

🔷️Ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να καραμελώσουν τα υλικά μας και προσθέτουμε ζεστό νερό,ίσα να καλυφθούν τα κομμάτια κρέατος.

🔷️Τα αφήνουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά να ψηθούν και να μαλακώσουν,περίπου 30-45 λεπτά αναλόγως τη θερμοκρασία και το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια.
(αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο,ο χρόνος ψησίματος θα είναι λιγότερος).

🔷️Αφού περάσει η ώρα,και ελέγξουμε ότι έχουν ψηθεί τα κομμάτια κρέατος,προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας,ανακατεύουμε,βάζουμε το χυμό τομάτας,το αλάτι,την κανέλλα και το μπαχάρι και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη για 20 λεπτά σε μέτρια προς σιγανή θερμοκρασία , έως ότου δέσει η σάλτσα μας.

🔷️Συνοδεύουμε με μακαρόνια,με ρύζι,με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές!


          
                    Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...