ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ




🔸️Θα χρειαστούμε 15-20 Σου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κρουσανάκια Βουτήρου ή να αγοράσετε έτοιμα Σου από ένα φούρνο.

🆘️**Προσοχη τα Σου ειναι δυσκολο να τα πετυχει απολυτα ενας αρχαριος.Η παρακατω συνταγη ειναι ακριβης και πετυχημενη αλλα παιζει με τις θερμοκρασιες και τον φουρνο του καθενος.Μην βιαστειτε να ανοιξετε τον φουρνο.Και αν δειτε οτι εχουν περασει τα 20-25 λεπτα κι εχουν φουσκωσει.Κλείστε τον φουρνο- και βαλτε μια πετσετα στην πορτα.Αφηστε τα να στεγνωσουν τουλαχιστον για 3 ωρες.

Συνταγή για τα Σου

Υλικά

🔸️150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
🔸️100 γρ. νερό
🔸️80 γρ. βούτυρο αγελάδας
🔸️1 κ.γ. αλάτι
🔸️10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)
🔸️150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🔸️250 γρ. αβγά (περίπου 5 αβγά μεσαίου μεγέθους – για να είμαστε σίγουροι, τα ζυγίζουμε)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς.

2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο. Προσοχή, όχι δυνατή φωτιά!

3. Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα. Πρέπει να έχει χρόνο να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι πριν απορροφηθούν τα υγρά και γίνει μια μάζα. Αν η φωτιά είναι πολύ δυνατή, θα στεγνώσει γρήγορα το μείγμα και δεν θα προλάβει να ψηθεί το αλεύρι.

4. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.

5. Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να χλιαρύνει, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αβγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (θα είναι σχετικά ρευστή).Εάν δεν έχετε μίξερ πάγκου,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός.

6. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο (χωρίς δοντάκια).
Σε περίπτωση που δεν έχετε κορνέ την παρακάτω διαδικασία θα την κάνουμε με δύο κουτάλια.Με κουτάλια εμένα μου βγαίνουν καλύτερα.Με το ένα παίρνουμε μια μικρή κουταλιά από τη ζύμη και με το άλλο τη σπρώχνουμε προς τη λαδόκολλα, δίνοντάς της παράλληλα στρογγυλεμένο σχήμα.

7. Σχηματίζουμε επάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή σε μια λαδόκολλα μικρά μπαλάκια,αναλόγως πόσο μεγάλα τα θέλουμε.Αφήνουμε απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μέχρι τα σου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να στεγνώσουν.

Για να γεμίσουμε τα Σου ή τα Κρουασανάκια θα χρησιμοποιήσουμε:

🔸️500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% κρύα από το ψυγείο και θα τη χτυπήσουμε με
🔸️ 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγύ και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την Σοκολατένια Κρέμα
  Υλικά

120 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κακάο
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο και 200 ml φρέσκο γάλα

Εκτέλεση

🔸️Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα οπωσδήποτε

🔸️Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει χοντρές φουσκάλες.

🔸️Τότε είναι έτοιμη.Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε ψυγείο.

Συναρμολόγηση του γλυκού μας

🔸️Αφού έχουν κρυώσει όλα τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε.Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μπολ ή να κάνουμε ατομικά.
🔸️Γεμίζουμε τα σου με σαντιγύ
🔸️Βάζουμε λίγη από την κρέμα σοκολατας κάτω και Βάζουμε 3-4 σου εάν ειναι ατομικο η κανουμε μια στρωση εαν ειναι για μεγαλο μπολ.
🔸️Μετα ξανά μια στρωση με κρεμα σοκολατας και μετα παλι απο πανω σου.

Το καλυτερο γευστικο  αποτέλεσμα ειναι αν τα βάλετε στο ψυγειο μετα απο αυτη την διαδικασια για τουλαχιστον 2-3 ώρες.

      Καλή Επιτυχία!


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...