ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ(Οικογενειακή Συνταγή)


²


ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ-ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθηστε κατα γραμμα τη συνταγη. 
(Για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου)

Υλικά
▪️1 πακέτο φύλλο Βηρυττού ή κρούστας
▪️6 αυγά
▪️1 πακέτο βούτηρο ζωικο 300γραμμαρια
▪️3-4 βανίλιες
▪️3 λίτρα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα(εγώ βάζω αγελαδινό)
▪️ 200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
▪️350 γραμμαρια ζάχαρη

Για το Σιρόπι
▪️2 ποτηρια του νερού νερό
▪️3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
▪️1 ξυλάκι κανέλλας
▪️Μισό λεμόνι
▪️Προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
🔸️Φτιαχνουμε πρώτα απο ολα το σιροπι.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιρόπι εκτος απο τη γλυκόζη.
🔸️Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη με μια ξυλινη κουτάλα.
🔸️Μολις λιωσει η ζαχαρη δεν ξαναβαζουμε κουταλα μεσα.
🔸️Μόλις ξεκινησει να βραζει μετραμε 5 λεπτα.
🔸️Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη γλυκοζη και ανακατευουμε.
🔸️Αφηνουμε την κατσαρολα μας στην ακρη για να κρυώσει το σιρόπι.

Για την κρέμα:
🔸️Βαζουμε σε ενα μπρικι τα 250 γραμμαρια βούτηρο σε σιγανή φωτια να λιώσει και το αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
🔸️Σε μια κατσαρολα με χοντρό πάτο βάζουμε όλο το γαλα,τις βανίλιες,τη ζαχαρη,τα 50 γραμμαρια απο το συνολικό βούτηρο και αναβουμε το ματι της κουζινας στο δυνατο.
🔸️Μόλις αρχιζει να ζεσταινεται το γαλα ριχνουμε τα αυγά χτυπημενα λιγα λιγα και συγχρονως ανακατευουμε.
🔸️Έπειτα ριχνουμε και το σιμιγδαλι λίγο λίγο και ανακατευουμε.
🔸️Απο αυτο το σημειο και περα πρεπει να ανακατεύουμε συνεχως εως ότου να πηξει η κρεμα μας.
🔸️Μόλις πήξει την βαζουμε στην άκρη και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.(Η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας).
🔸️ Έπειτα,παίρνουμε το ταψί μας και το βουτηρώνουμε.
🔸️Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου και μετράμε πόσα φυλλα υπάρχουν μέσα.Συνήθως εχει 11.Τα 6 θα τα βάλουμε κατω και τα 5 απο πανω.

🔸️Ξεκινάμε βαζοντας καθε φυλλο απο τα 6 στο ταψί μας.Καθε φορά βουτάμε ενα πινελάκι στο μπρίκι με το βούτηρο και τιναζοντας το ριχνουμε βουτηρο σε καθε φυλλο.

🔸️Μολις βάλουμε τα 6 φύλλα,ριχνουμε όλη την κρέμα και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
🔸️Χρησιμοποιουμε το πινελακι καθολη τη διαρκεια που τοποθετουμε τα φυλλα σπρωχνοντας προς τα μεσα τις ακρες των φυλλων.
🔸️Όταν εχουμε βάλει ολα τα φύλλα,παίρνουμε ενα κοφτερο μαχαίρι και χαρασουμε το γλυκο σε κομματια,βαζοντας 1-2 εκατοστα το μαχαιρι οχι πιο κατω.
🔸️Ραντιζουμε με λιγες σταγονες νερο τα φυλλα και βαζουμε στο φουρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 1 ωρα περιπου.

🔴Μολις ειναι ετοιμο το γλυκο μας..το βγαζουμε απο το φουρνο και με μια κουταλα σιροπιαζουμε το γλυκο μας.Ριχνουμε κουταλιες ομοιομορφα σε ολο το γλυκο μας.
(ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ -ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ).

Αυτο ηταν!!Ιδανικα το αφηνουμε αρκετες ωρες να σταθει και πιει ολο το σιροπι.Το λιγοτερο 3-4 ωρες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...