²
(Για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου)
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού ή κρούστας
6 αυγά
1 πακέτο βούτηρο ζωικο 300γραμμαρια
3-4 βανίλιες
3 λίτρα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα(εγώ βάζω αγελαδινό)
200 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
350 γραμμαρια ζάχαρη
Για το Σιρόπι
2 ποτηρια του νερού νερό
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλας
Μισό λεμόνι
Προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Εκτέλεση
Φτιαχνουμε πρώτα απο ολα το σιροπι.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιρόπι εκτος απο τη γλυκόζη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη με μια ξυλινη κουτάλα.
Μολις λιωσει η ζαχαρη δεν ξαναβαζουμε κουταλα μεσα.
Μόλις ξεκινησει να βραζει μετραμε 5 λεπτα.
Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε τη γλυκοζη και ανακατευουμε.
Αφηνουμε την κατσαρολα μας στην ακρη για να κρυώσει το σιρόπι.
Για την κρέμα:
Βαζουμε σε ενα μπρικι τα 250 γραμμαρια βούτηρο σε σιγανή φωτια να λιώσει και το αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια κατσαρολα με χοντρό πάτο βάζουμε όλο το γαλα,τις βανίλιες,τη ζαχαρη,τα 50 γραμμαρια απο το συνολικό βούτηρο και αναβουμε το ματι της κουζινας στο δυνατο.
Μόλις αρχιζει να ζεσταινεται το γαλα ριχνουμε τα αυγά χτυπημενα λιγα λιγα και συγχρονως ανακατευουμε.
Έπειτα ριχνουμε και το σιμιγδαλι λίγο λίγο και ανακατευουμε.
Απο αυτο το σημειο και περα πρεπει να ανακατεύουμε συνεχως εως ότου να πηξει η κρεμα μας.
Μόλις πήξει την βαζουμε στην άκρη και τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.(Η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας).
Έπειτα,παίρνουμε το ταψί μας και το βουτηρώνουμε.
Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου και μετράμε πόσα φυλλα υπάρχουν μέσα.Συνήθως εχει 11.Τα 6 θα τα βάλουμε κατω και τα 5 απο πανω.
Ξεκινάμε βαζοντας καθε φυλλο απο τα 6 στο ταψί μας.Καθε φορά βουτάμε ενα πινελάκι στο μπρίκι με το βούτηρο και τιναζοντας το ριχνουμε βουτηρο σε καθε φυλλο.
Μολις βάλουμε τα 6 φύλλα,ριχνουμε όλη την κρέμα και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Χρησιμοποιουμε το πινελακι καθολη τη διαρκεια που τοποθετουμε τα φυλλα σπρωχνοντας προς τα μεσα τις ακρες των φυλλων.
Όταν εχουμε βάλει ολα τα φύλλα,παίρνουμε ενα κοφτερο μαχαίρι και χαρασουμε το γλυκο σε κομματια,βαζοντας 1-2 εκατοστα το μαχαιρι οχι πιο κατω.
Ραντιζουμε με λιγες σταγονες νερο τα φυλλα και βαζουμε στο φουρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 1 ωρα περιπου.
Μολις ειναι ετοιμο το γλυκο μας..το βγαζουμε απο το φουρνο και με μια κουταλα σιροπιαζουμε το γλυκο μας.Ριχνουμε κουταλιες ομοιομορφα σε ολο το γλυκο μας.
(ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ -ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ).
Αυτο ηταν!!Ιδανικα το αφηνουμε αρκετες ωρες να σταθει και πιει ολο το σιροπι.Το λιγοτερο 3-4 ωρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ-ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ακολουθηστε κατα γραμμα τη συνταγη. (Για ένα μεγάλο ταψί του φούρνου)
Υλικά







Για το Σιρόπι





Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υλικα για το σιρόπι εκτος απο τη γλυκόζη.





Για την κρέμα:













Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 1 ωρα περιπου.

(ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ -ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ).
Αυτο ηταν!!Ιδανικα το αφηνουμε αρκετες ωρες να σταθει και πιει ολο το σιροπι.Το λιγοτερο 3-4 ωρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου