ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ




ΥΛΙΚΑ


  • Βλήτα όσα θέλουμε
  • Κολοκυθάκια
  • Νερό
  • Αλάτι



                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Διαλέγουμε  τρυφερά βλήτα και ξεχωρίζουμε τυχόν ξεραμένα φυλλαράκια ή με χτυπήματα.

🔷️Τα βάζουμε σε μια λεκανη με νερό και τα ξεπλένουμε αρκετές φορές.(εάν θέλουμε βάζουμε λίγο ξύδι ή λεμονι στο νερό) και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

🔷️Παίρνουμε τα κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά κατά προτίμηση,κόβουμε λίγο τις άκρες τους και τα πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση να βρασει.

🔷️Μόλις βράσει,ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίχνουμε μέσα τα βλήτα και τα πατάμε να βυθιστούν στο νερό.

🔷️Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια.

🔷️Μόλις δούμε οτι παίρνει ξανά βράση το νερό,βράζουμε τα χόρτα και τα κολοκυθάκια για 8 λεπτά.Ανακατεύοντας ανά διαστήματα τα λαχανικά μας.

🔷️Σερβίρουμε κατά προτιμηση με λάδι και λεμόνι.


                     Καλή Επιτυχία



1 σχόλιο:

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...