ΥΛΙΚΑ
- Βλήτα όσα θέλουμε
- Κολοκυθάκια
- Νερό
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔷️Διαλέγουμε τρυφερά βλήτα και ξεχωρίζουμε τυχόν ξεραμένα φυλλαράκια ή με χτυπήματα.
🔷️Τα βάζουμε σε μια λεκανη με νερό και τα ξεπλένουμε αρκετές φορές.(εάν θέλουμε βάζουμε λίγο ξύδι ή λεμονι στο νερό) και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
🔷️Παίρνουμε τα κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά κατά προτίμηση,κόβουμε λίγο τις άκρες τους και τα πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση να βρασει.
🔷️Μόλις βράσει,ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίχνουμε μέσα τα βλήτα και τα πατάμε να βυθιστούν στο νερό.
🔷️Αμέσως μετά ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια.
🔷️Μόλις δούμε οτι παίρνει ξανά βράση το νερό,βράζουμε τα χόρτα και τα κολοκυθάκια για 8 λεπτά.Ανακατεύοντας ανά διαστήματα τα λαχανικά μας.
🔷️Σερβίρουμε κατά προτιμηση με λάδι και λεμόνι.
Καλή Επιτυχία
Αυτή η συνταγή είναι πολυ πετυχημένη! 😍
ΑπάντησηΔιαγραφή