Κλασσικός αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές είναι τα μύδια αχνιστά που συνοδεύουν το ουζάκι μας ευχάριστα.Γρήγορο και πολύ νόστιμο!
ΥΛΙΚΑ
🔶️Φρέσκα Μύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔶️Καθαρίζουμε τα μύδια,βγάζοντας το μουστάκι που έχουν.
🔷️Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια άδεια κατσαρόλα.
🔷️Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο.
🔷️Περιμένουμε περίπου 2-3 λεπτά.
🔷️Μόλις ανοιξουν τα μύδια από τον ατμό είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με μία τσιμπίδα σε πιατέλα και σερβίρουμε.
🔷️Τα μύδια που δεν άνοιξαν δεν τα τρώμε.Αφού δεν άνοιξαν σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα προς βρώση και έτσι τα πετάμε.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου