Μύδια Αχνιστά




  Κλασσικός αγαπημένος καλοκαιρινός μεζές είναι τα μύδια αχνιστά που συνοδεύουν το ουζάκι μας ευχάριστα.Γρήγορο και πολύ νόστιμο!



                                 ΥΛΙΚΑ

                     🔶️Φρέσκα Μύδια 
 

                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔶️Καθαρίζουμε τα μύδια,βγάζοντας το μουστάκι που έχουν.




🔷️Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια άδεια κατσαρόλα.

🔷️Κλείνουμε το καπάκι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο.

🔷️Περιμένουμε περίπου 2-3 λεπτά.

🔷️Μόλις ανοιξουν τα μύδια από τον ατμό είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε με μία τσιμπίδα σε πιατέλα και σερβίρουμε.

🔷️Τα μύδια που δεν άνοιξαν δεν τα τρώμε.Αφού δεν άνοιξαν σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλα προς βρώση και έτσι τα πετάμε.



                     Καλή Επιτυχία!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...