Παγωτο Βανιλια


                  Παγωτάκι θέλει κανείς?

    Σήμερα,θα σας δείξω μία πανεύκολη συνταγή
για σπιτικό παγωτό βανίλια με σπιτικο ζαχαρούχο γάλα,που είχα φτιάξει πριν λίγες ημέρες και το χρησιμοποιήσα σε αυτή τη συνταγή πολύ  πετυχημένα.

Τη συνταγή για το σπιτικό ζαχαρούχο γάλα θα την βρείτε εδώ.➡️https://meagapiapothnkouzina.blogspot.com/2020/06/blog-post_77.html?m=1

  Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές παγωτού με ζαχαρούχο γάλα,αγορασμένο από το σούπερ μάρκετ,αλλά πάντα μου άφηνε μια γαλατίλα ως επίγευση που δεν με άφηνε πλήρως ικανοποιημένη.
Με αυτή τη συνταγή δεν υπάρχει αυτό.

    *Έχει πολλή ωραία γεύση  γλυκιάς βανίλιας και συγχρόνως είναι μία συνταγή βάση για οποιαδήποτε παραλλαγή θέλουμε να κάνουμε,
προσθέτοντας μέσα μπισκότα,κομμάτια σοκολάτας,κομμάτια φρούτων.

       Οι ιδέες είναι πολλές και σύντομα θα δημοσιεύσω και άλλες ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες παραλλαγές,γι αυτο μείνετε συντονισμένοι στο blog κάνοντας Εγγραφή.

                ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ       

🔶️1 Φάκελο Σαντιγύ σε σκόνη

🔶️200 γραμμάρια φρέσκο γάλα για να φτιάξουμε τη σαντιγύ.(παγωμένο από το ψυγείο)

(Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε σαντιγί,αλλά στην προκειμένη περίπτωση είχα στο σπίτι τη σαντιγύ σε σκόνη)

🔶️390 γραμμάρια σπιτικο ζαχαρούχο γάλα(παγωμένο από το ψυγείο)

🔶️1 κάψουλα βανίλιας
(Εάν χρησιμοποιήσετε λοβό βανίλιας ή υγρή βανίλια σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο γευστικό)

🔶️200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ(παγωμένο από το ψυγείο-μισό κουτί)

🔶️1 φύλλο ζελατίνης

🔶️Λίγο νερό


                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ                   



🔷️Βάζουμε το φύλλο ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει.

🔷️Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ,το γάλα με τη σκόνη να γίνει σαντιγύ για 5 λεπτά περίπου.

🔷️Προσθέτουμε την κάψουλα βανίλιας μέσα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε.

🔷️Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγύ,ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και συγχρόνως ανακατεύουμε με το μίξερ.


🔷️Προσθέτουμε και το μισό κουτί γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

🔷️Παίρνουμε ένα ποτήρι,βάζουμε 1 πόντο καυτό νερό.

🔷️Βγάζουμε τη ζελατίνη από το νερό και τη στίβουμε πολύ καλά να φύγει το περίσσιο νερό.

🔷️Ρίχνουμε τη ζελατίνη στο καυτό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλα μέχρι να διαλυθεί.

🔷️Τέλος,αδειάζουμε το μίγμα νερού-ζελατίνης στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.


🔷️Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέτε ότι επιπλέον υλικό σας αρέσει.

🔷️Αδειάζουμε σε πλαστικό μπολ το μίγμα του παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

🔷️Δεν χρειάζεται να το βγάλετε και να το ανακατέψετε.

  Βγαίνει περίπου 1 λίτρο σπιτικό παγωτό.
              ✴Αξίζει να το δοκιμάσετε!✴


Η γεύση του είναι πολύ έντονη και ωραία,που δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αγοραστά παγωτά.
                       
                      Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...