Αρωματικοι ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



 ΥΛΙΚΑ

  • 5 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Μισό ματσάκι άνιθο
  • 10 φύλλα ξερά δυόσμο
  • 2-3 αυγά
  • 150 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                        
                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει.


🔷️Ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα κολοκυθάκια 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.

🔷️Τα αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά περίπου.

🔷️Έπειτα παίρνουμε λίγο λίγο μιγμα από τα κολοκυθάκια και τα στίβουμε να φύγουν τα υγρά.

🔷️Αφού έχουμε βγάλει τα υγρά από τα κολοκυθάκια,τώρα είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες μας.


🔷️Προσθέτουμε τα αυγά,το τριμμένο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο άνιθο,δυόσμο,περίπου μισό κουταλάκι αλάτι αλλά σε περίπτωση που βάλετε περισσότερη φέτα παραλείπετε το επιπλέον αλάτι,θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια τη φέτα και το αλεύρι.

🔷️Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός.

🔷️Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ενωθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.

🔷️Εάν δεν έχουμε χρόνο τα τηγανίζουμε αμέσως.

🔷️Σε αντικολλητικό τηγάνι,παίρνουμε με 1 κουτάλι μίγμα από το χυλό μας και βάζουμε στο τηγάνι.
🔷️Δεν βάζουμε πολλούς κεφτέδες μαζί.

🔷️ Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με καθόλου ή 1 πόντο ελαιόλαδο ανάλογα το τηγάνι σας.

🔷️Δεν τα γυρίζουμε συνέχεια.

🔷️Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη.

🔷️Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

🔷️Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι.

                        Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...