ΥΛΙΚΑ
- 5 μικρά κολοκυθάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι άνιθο
- 10 φύλλα ξερά δυόσμο
- 2-3 αυγά
- 150 γραμμάρια τυρί φέτα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια αφού πρώτα τα έχουμε πλύνει.
🔷️Ρίχνουμε πάνω στα τριμμένα κολοκυθάκια 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
🔷️Τα αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά περίπου.
🔷️Έπειτα παίρνουμε λίγο λίγο μιγμα από τα κολοκυθάκια και τα στίβουμε να φύγουν τα υγρά.
🔷️Αφού έχουμε βγάλει τα υγρά από τα κολοκυθάκια,τώρα είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες μας.
🔷️Προσθέτουμε τα αυγά,το τριμμένο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο άνιθο,δυόσμο,περίπου μισό κουταλάκι αλάτι αλλά σε περίπτωση που βάλετε περισσότερη φέτα παραλείπετε το επιπλέον αλάτι,θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια τη φέτα και το αλεύρι.
🔷️Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Θέλουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός.
🔷️Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ενωθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.
🔷️Εάν δεν έχουμε χρόνο τα τηγανίζουμε αμέσως.
🔷️Σε αντικολλητικό τηγάνι,παίρνουμε με 1 κουτάλι μίγμα από το χυλό μας και βάζουμε στο τηγάνι.
🔷️Δεν βάζουμε πολλούς κεφτέδες μαζί.
🔷️ Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με καθόλου ή 1 πόντο ελαιόλαδο ανάλογα το τηγάνι σας.
🔷️Δεν τα γυρίζουμε συνέχεια.
🔷️Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
🔷️Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
🔷️Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σως γιαουρτιού ή τζατζίκι.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου