Σπιτικο Ζαχαρουχο Γαλα

            Έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση να θέλετε να φτιάξετε μία συνταγή,αλλά να σας λείπει ένα βασικό υλικό για την παρασκευή της;;;

Εγώ έχω βρεθεί αρκετές φορές!Σχεδόν πάντα βρίσκω μια εναλλακτική όμως,κι αυτό είναι πάντα μία πρόκληση για εμένα.

Σήμερα,θα σας δείξω πως θα φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό ζαχαρούχο γάλα με 3 υλικά.

Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του.Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι όρεξη,υπομονή και τα παρακάτω υλικά.

                     
                                  ΥΛΙΚΑ

750 γραμμάρια φρέσκο γάλα(εγώ χρησιμοποίησα 1.5% λιπαρά)

◾250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

◾Μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα

                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα  αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.


🔷️Το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπατουλα σιλικόνης ή με μία ξύλινη κουτάλα.
Η διαδικασία αυτή κρατάει πάνω κάτω μισή ώρα.

🔷️Σιγά σιγά το νερό από το γάλα θα εξατμίζεται και η ζάχαρη θα αρχίζει να καραμελώνει και το μιγμα μας θα πάρει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα.

🔷️Μόλις δούμε οτί το μίγμα έχει σχεδον πήξει και έχουν μειωθεί κατά πολύ τα υγρά ρίχνουμε μέσα και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

🔷️Μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

🔷️Το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.

🔷️Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς χρήση.

🔴Όταν θα το βγάλετε από το ψυγείο θα παρατηρήσετε οτί από πάνω από το μίγμα μας έχει δημιουργηθεί μία πέτσα.Αυτή την αφαιρούμε.

🔷️Το καθαρό ζαχαρούχο γάλα που πήρα από αυτή τη διαδικασία ήταν σχεδόν 390 γραμμάρια.








                        Καλή Επιτυχία!


1 σχόλιο: