Εγώ έχω βρεθεί αρκετές φορές!Σχεδόν πάντα βρίσκω μια εναλλακτική όμως,κι αυτό είναι πάντα μία πρόκληση για εμένα.
Σήμερα,θα σας δείξω πως θα φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό ζαχαρούχο γάλα με 3 υλικά.
Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του.Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι όρεξη,υπομονή και τα παρακάτω υλικά.
ΥΛΙΚΑ
◾750 γραμμάρια φρέσκο γάλα(εγώ χρησιμοποίησα 1.5% λιπαρά)
◾250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
◾Μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
🔷️Το αφήνουμε να έρθει σε βρασμό ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπατουλα σιλικόνης ή με μία ξύλινη κουτάλα.
Η διαδικασία αυτή κρατάει πάνω κάτω μισή ώρα.
🔷️Σιγά σιγά το νερό από το γάλα θα εξατμίζεται και η ζάχαρη θα αρχίζει να καραμελώνει και το μιγμα μας θα πάρει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα.
🔷️Μόλις δούμε οτί το μίγμα έχει σχεδον πήξει και έχουν μειωθεί κατά πολύ τα υγρά ρίχνουμε μέσα και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
🔷️Μετά από 1-2 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.
🔷️Το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και το αφήνουμε να κρυώσει.
🔷️Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς χρήση.
🔴Όταν θα το βγάλετε από το ψυγείο θα παρατηρήσετε οτί από πάνω από το μίγμα μας έχει δημιουργηθεί μία πέτσα.Αυτή την αφαιρούμε.
🔷️Το καθαρό ζαχαρούχο γάλα που πήρα από αυτή τη διαδικασία ήταν σχεδόν 390 γραμμάρια.
Καλή Επιτυχία!
Φοβερό!
ΑπάντησηΔιαγραφή