Τηγανιτα ψαρια(Γοπες)



ΥΛΙΚΑ

  • Ψάρια
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.Καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια,κεφάλια και εντόσθια.

2.Πλένουμε τα ψάρια και τα αλατίζουμε,εσωτερικά και εξωτερικά.Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.


3.Μέσα σε μία σακούλα ρίχνουμε αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα ψάρια.



4.Κλείνουμε πολύ καλά τη σακούλα και την κουναμε για να μεταφερθεί το αλεύρι σε όλα τα ψάρια ομοιομορφα.

5.Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 1-2 πόντους ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή μισο μισό και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας.

6.Μόλις ζεσταθεί το λάδι μας,παίρνουμε από τη σακούλα με τα ψάρια , 1 ή 2 ψάρια και τα τινάζουμε προσεκτικά,ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

7.Αμέσως ρίχνουμε τα ψάρια στη φωτιά τηγανίζοντας τα για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.Τα ψάρια μόλις δούμε οτι έχουν πάρει χρώμα από τη μια μεριά ,τα γυρίζουμε με μια λαβιδα ή δυο πιρουνια απο την αλλη μερια.


8.Συνεχίζουμε το τηγάνισμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

            
                          Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...