Κέικ Μηλου με Καρυδα

 


Μια παραλλαγή του γνωστου σε όλους, κέικ μήλου, θα σας δείξω σήμερα.. 

Με την προσθήκη καρυδας και προσαρμόζοντας τις αναλογίες, ώστε να μην είναι πολυ γλυκό.. Ελάτε να σας δείξω τι θα χρειαστείτε.. 

Συνοδευει τέλεια τον καφέ.. το πρωι  Μπορείτε να το προσφέρετε ως κέρασμα σε μια επίσκεψη ή ακόμα καλύτερα, να το δώσετε ως κολατσιό στα παιδάκια σας, για το σχολείο! 


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Για το μίγμα του κέικ

🔸180 γραμμάρια λάδι
 (100 ηλιέλαιο-80 ελαιόλαδο) 

🔸350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

🔸4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

🔸1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα

🔸120 γραμμάρια χυμό απο φρέσκα πορτοκάλια

🔸2 βανιλιες

🔸2 κουταλάκια του γλυκου μπέικιν παουντερ

🔸2 κουταλιές της σουπας νιφάδες αγλυκης καρυδας

🔸1/2(μισο) κουταλάκι του γλυκου αλάτι

🔸500 γραμμάρια αλευρι για όλες τις χρήσεις

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Για το μίγμα των μήλων θα χρειαστείτε:

🔸2 μήλα κόκκινα

🔸1 κουταλάκι του γλυκου, κοφτό,κανελλα

🔸Στη μυτη ενός μικρου κουταλιου λίγο γαρύφαλλο

🔸2 κουταλιές της σουπας ζάχαρη κρυσταλλική


                         Εκτέλεση

Για το μίγμα των μήλων:

🔹Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβακια.

🔹Ρίχνουμε τη κανέλλα, το γαρυφαλλο και τη ζάχαρη και ανακατευουμε! 

🔹Αφήνουμε στην άκρη! 


1.Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατευουμε καλά μέχρι να λιώσει. 
(Μπορείτε εάν θέλετε να ζεστανει το λάδι ελάχιστα στο φουρνο μικροκυματων, ώστε να λιώσει η ζάχαρη πιο γρήγορα).

2.Αφου λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατευοντας. 

3.Ριχνουμε τις βανίλιες, το αλάτι και το χυμό πορτοκαλιού, αφού διαλυσουμε πρωτα τη μαγειρική σόδα μέσα στο χυμό, ανακατευοντας. 

4.Ανακατευουμε και προσθέτουμε το αλευρι κοσκινισμενο, ανακατεμενο με το μπέικον παουντερ.

5.Ανακατευουμε ίσα ίσα να αναμειχθούν τα υλικά, και ρίχνουμε και την καρυδα. 

6.Τελος,αδειαζουμε το μίγμα με τα μήλα και αναμειγνυουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά. 

7.Με τη βοήθεια μιας μαριζ, αδειαζουμε σε ταψί στρογγυλό 28-30 ή σε φόρμα για κέικ.

 

8.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, για 40-50 λεπτά. 


            
            Συμβουλές για το κέικ 

✴Καθώς ψήνετε το κέικ, μην ανοίξετε την πορτα του φουρνου, πριντα 40 λεπτά. 

✴Μετά τα 40 λεπτά, παρτεμια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και τρυπήσετε το κεικ. 
Αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο. 
Αν έχει υπολείμματα κέικ, τότε αφήστε το για 5 λεπτά ακόμη να ψηθεί, και ξανά δοκιμάζετε. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...