Λαχανόρυζο της μαμάς


 Σήμερα, θα σας παρουσιασω ένα πολυ νόστιμο λαδερό φαγητό, που μπορειτε όλοι να φτιάξετε εύκολα με 7 απλά καθημερινά υλικά. 


Υγιεινό φαγητό, νόστιμο..

Το συνοδεύουμε με γιαουρτι ή τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι. 

Μπορείτε άνετα να το καθιέρωσετε και να το φτιάχνετε μέσα στην εβδομάδα γιατι ειναι πολυ οικονομικό και ευκολο να το φτιάξετε. 


Με 8 μόνο,απλα υλικά φτιάξαμε νόστιμο σπιτικό λαδερό φαγάκι! 


                   Λαχανόρυζο


Υλικά για 6 μερίδες τουλάχιστον


🔸1 μεσαίο ή μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμενο σε μικρα καρέ


🔸1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη


🔸Λίγο ελαιόλαδο


🔸1 μεγάλη κουταλιά της σουπας πελτε τομάτας


🔸1 τέταρτο από μεγάλο λάχανο ή μισό από μικρό, κομμενο σε μέτρια κομμάτια


🔸Νερό ζεστό


🔸1 κουπα μεγάλη ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι


🔸Δυόσμο ξερό τριμμένο 1-1.5 κουταλιά της σουπας


                        Εκτέλεση


🔹Σε μια μεγάλη κατσαρολα βάζουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθεί ο πατος της. 


🔹Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμυδι και το σοταρουμε, μέχρι να ασπρίσει. 


🔹Μετά ρίχνουμε και το σκόρδο.


🔹Μετά από μισό λεπτό ρίχνουμε τα κομμάτια λαχανου και ανακατευουμε να σοταριστουν. 


🔹Μετά από 2 λεπτά συνεχούς ανακατεματος, ρίχνουμε τον πελτε στο κέντρο της κατσαρόλας και με κυκλικές κινησεις, τον "τρίβουμε στον πατο της κατσαρόλας, κι έπειτα το αναμιγνυουμε με όλα τα υλικά. 


🔹Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι -σχεδόν-να καλύψουμε το λαχανο. 


🔹Προσθετουμε 2 κουταλακια κοφτά αλάτι και πιπερι όσο θέλουμε. 


🔹Σκεπαζουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και χαμηλώνουν στο μισό τη φωτιά. 


🔹Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περιπου 15-20 λεπτα. 


🔹Έπειτα, βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε 2.5 κουπες ζεστό νερό. Ανακατευουμε. 


🔹Μόλις παρει βράση το φαγητό ρίχνουμε μέσα

 1 κουταλάκι κόφτο αλάτι -βάζουμε το ρυζι και ανακατευουμε. 


🔹Βάζουμε στο χαμηλό το μάτι της κουζινας και σιγοβραζουμε για 20 λεπτά περιπου. 


🔹Σκεπαζουμε με  το καπάκι. 


🔹Μετά τα 20 λεπτά τσεκάρουμε εάν έχει ψηθεί το ρυζι. 


🔹Αν χρειαστεί ψηνουμε για 5-10 λεπτά ακομη, αναλόγως το ρυζι που έχουμε χρησιμοποιήσει. 

🔹Τέλος ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο και ανακατευουμε. 

🔹Αποσυρουμε απο τη φωτιά. 

🔹Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια βαμβακερη πετσετα και αφήνουμε να "σκασει" το ρυζι μας για 5-10 λεπτά.. 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο! 

                     Καλη επιτυχία! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...