Ζουμερά Μηλοπιτακια με φυλλο κρούστας

 



Ζουμερά μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Μια καταπληκτικη συνταγή για ζουμερά μηλοπιτάκια που θα την λατρεψετε!

 Το μυστικό είναι να μην πετάξουμε τον χυμό από τα μήλα αλλά να τον χρησιμοποιησουμε στο σιρόπι! Δοκιμάστε την! 



           Υλικά

🔸1,5 κιλά μήλα

🔸2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

🔸2 κουταλιές ζάχαρη

🔸1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

🔸1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες

🔸500 γρ. φύλλο κρούστας


           Σιρόπι

🔸2 μεγάλα φλιτζάνια ζάχαρης (450 g)

🔸1 μεγάλο φλιτζάνι νερό

🔸λίγο λιγότερο από 1 μεγάλο φλιτζάνι χυμό μήλου (το οποίο πήραμε όταν πιέσαμε τα μήλα)

η συνολική ποσότητα υγρού είναι 400 ml


Για επάλειψη στα φύλλα κρούστας

🔸100 g βούτυρο

🔸100 ml λάδι

το ταψί είναι 23×35 cm


            Εκτέλεση


Ξεκινάμε την συνταγή μας, καθαρίζοντας τα μήλα. Έπειτα, τα τρίβουμε σε τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά, προσέχοντας να κρατήσουμε σε ένα ποτήρι το χυμό μήλου.





Έπειτα, σε μία κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφού λιώσει, ρίχνουμε τα στραγγισμένα μήλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά. Τέλος, σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.


Στην συνέχεια παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα για να φτιάξουμε το σιρόπι και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό μήλου. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.


Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν.

Συνεχίζουμε και απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Βάζουμε τις άκρες εσωτερικά, ενώ απλώνουμε στη μεγάλη πλευρά το ¼ της γέμισης και ρολάρουμε.




Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους 6 εκ. και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές.



Έπειτα στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.



Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε.
Ρίχνουμε λίγο λίγο με μια κουτάλα, το κρυο σιρόπι, στο ζεστό γλυκό. 

Η συνταγή είναι από την Arijeva kuhinja, από το κανάλι της στο YouTubehttps://youtu.be/TbCHmZuA0JE

✴Δείτε κι αυτή τη συνταγή με μήλα ,πατωντας εδώ Κεικ μηλου με καρυδα

                       
                          Καλη Επιτυχία! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...