Η κολοκυθόσουπα είναι μια από τις πιο νόστιμες και διατροφικά ωφέλιμες σούπες του φθινοπώρου.
Υλικά:
- 1 μέτρια κολοκύθα ή 1 κιλό σε κύβους
- 3 μεγάλα καρότα
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- ½ ματσάκι σέλινο
- 2 κουταλιές τζίντζερ
- 2 κουταλιές κάρυ
- 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο
- 3 κούπες γάλα πλήρες
Εκτέλεση
🔹Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.
🔹Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και στο τέλος την κολοκύθα.
🔹Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το τζίντζερ σταδιακά.
🔹 Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
🔹 Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσουν λίγο.
🔹Στη συνέχεια σβήνουμε την εστία, αποσύρουμε την κατσαρόλα και με το ραβδομπλέντερ αλέθουμε τα υλικά.
✴Η υφή πρέπει να είναι βελούδινη και να μην υπάρχουν μέσα κομμάτια από τα λαχανικά μας.
[Πηγή: www.mymarket.gr]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου