Αλμυρά Κουλουράκια με κοκκινο κρασί

 

❃ Θέλετε να φτιάξετε κάτι αλμυρό σε λιγότερο από 1 ώρα? 

❃Να είναι είναι και νηστίσιμο? 

❃Και να μπορουν να φάνε και τα παιδια? 

✿Τέλεια! Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας καλυψει απόλυτα και θα σας ενθουσιάσει, με την απίστευτα ευκολη παρασκευη της.. 

Θα χρειαστείτε:

                                ΥΛΙΚΑ

🔸1/2(μισο) ποτηρι ημιγλυκο κόκκινο κρασί

🔸1/2(μισο) ποτηρι νερό

🔸1/2(μισο) ποτηρι ελαιόλαδο

🔸3 κουταλάκια του γλυκου μπέικιν παουντερ

🔸2 κουταλάκια κοφτά αλάτι

🔸1 κουταλάκι του γλυκου ζάχαρη

🔸500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

🔸Σουσάμι προαιρετικα για την επικάλυψη

                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔹Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλευρι και ανακατευουμε με ένα συρμα. 

🔹Έπειτα προσθετουμε το αλευρι και ανακατευουμε με ένα κουτάλι, με απαλές κινησεις, μέχρι να ενσωματωθεί, ίσα ίσα... Δεν δουλευουμε πολυ το μίγμα γιατί θα μας "ξερασει" το λάδι από τα υλικά. 

🔹Αυτό ήταν. Έχουμε μια απαλη, μαλακή και ευπλαστη ζυμη. 

🔹Στρωνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, παιρνουμε ένα μικρό κομματάκι ζυμης κάθε φορά και πλαθουμε σε ο, τι σχήμα μας αρέσει.. στρογγυλό, ίσιο και μακρόστενο σαν κριτσινι ή όπως αλλιώς θέλετε.. 

🔹Ωστόσο εάν τα κάνετε πολυ λεπτά ο χρόνος ψησίματος σίγουρα θα πρεπει να είναι λιγότερος από αυτόν που σας γράφω παρακατω. 

🔹 Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους Κελσίου, στον αέρα,για 40 λεπτά, εάν τα κάνετε στο σχήμα που βλεπετε παραπανω. 

                       Καλή Επιτυχία! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...