Ατομικά Γαλακτομπουρεκάκια Χωρίς Βουτηρο

 


Μπορειτε να απολαυσετε,ένα κλασσικό σιροπιαστό γλυκο χωρίς βουτυρο, που θα είναι τόσο νόστιμο που δεν θα το πιστευετε!

Εάν τα φτιάξετε μια φορά, είμαι σίγουρη ότι θα τα καθιερωσετε! 

 

 Ιδανικά για κέρασμα σε μια γιορτή -Καθώς και ευκολη  λυση όταν θες να απολαύσεις κάτι γλυκο, αφου αυτή η συνταγή, σου λυνει τα χέρια και σε λιγότερο από 2 ώρες έχεις μπροστά σου, τραγανα, μελωμενα γλυκακια με αφράτη κρέμα σιμιγδαλιου!

ΥΛΙΚΑ 

🔸1 φυλλο κρούστας για γλυκά ή φυλλο Βηρυτού

🔸Ηλιέλαιο για το Αλειμμα των φύλλων

Για το Σιρόπι

🔸650 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

🔸350 γραμμάρια νερό

🔸Φλούδα από 1 πορτοκαλι ή Λεμόνι

🔸1 ξυλο κανελλας ή Λίγο Κανέλλα σε σκόνη στη μυτη ενός κουταλιού

🔸1 κουταλιά της σουπας γλυκόζη ή 1 κουταλιά της σουπας χυμό λεμονιού


Για την Κρέμα θα χρειαστείτε

🔸1 λίτρο γάλα φρέσκο

🔸180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

🔸 2 βανίλιες σε κάψουλες 

🔸3 αυγά 

🔸90 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔹Πρώτα φτιαχνουμε το σιρόπι. 

🔹Σε ένα βαθυ κατσαρολακι, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες και την Κανέλλα. 

🔹Από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει, μετράμε 6 λεπτά. 

🔹Μόλις περασουν τα 6 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη γλυκόζη ή το χυμό λεμονιού, για να μη ζαχαρωσει το σιρόπι. 

🔹Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 


🔹Έπειτα φτιαχνουμε την κρέμα. 

🔹Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και βάζουμε στη φωτιά, μέχρι να αρχίζει να βράζει. 

🔹Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα ανακατευουμε και προσθετουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύονται να ενσωματωθεί με τα αυγά και να γίνει σαν λεία κρέμα. 


🔹Μόλις δουμε ότι ξεκινήσει και βράζει το γάλα, παίρνουμε με μια κουτάλα, ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και ανακατευουμε με γρήγορες κινήσεις.. 

🔹Συνεχίζουμε και προσθετουμε ακόμα τουλάχιστον 4-5 κουταλες γάλα, για να έρθει το μίγμα σε μια θερμοκρασία. 

🔹Αδειαζουμε όλο το μπολ με το μίγμα των αυγών στην μεγάλη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατευουμε, μέχρι να πηξει η κρέμα μας. 

🔹Όταν δουμε ότι έχει πηξει η κρέμα μας και βγάζει χοντρές φουσκάλες, είναι έτοιμη. 

🔹Αποσύρουμε από τη φωτιά. 


🔹Ετοιμάζουμε τώρα τα φυλλα μας. 

🔹Ανοίγουμε τη συσκευασία και βγάζουμε τα φυλλα. 

🔹Φέρνουμε μπροστά μας το πλατυ μέρος και τα χωρίζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι. 

🔹Σε 2 κομμάτια ή σε 3.Εγω τα χωρισα σε 3.

🔹Παίρνετε ένα φυλλο το αλείψετε με ένα πινελο με ηλιέλαιο και βάζετε μια κουταλιά της σουπας μεγάλη από την κρέμα στην άκρη κάθε φύλλου. 


🔹Το σκεπάζετε και το ρολαρετε μέχρι τη μέση του φύλλου. 

🔹Έπειτα διπλωνετε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζετε το ρολαρισμα μέχρι τέλος. 

🔹Τοποθετειτε τα γλυκά, διπλα διπλα το ένα με το άλλο, σε ταψί που έχετε πρωτα αλείψει με ηλιέλαιο. 

🔹Ψήνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους, στη λειτουργία του αέρα, για περιπου 50 λεπτά ή μέχρι να παρουν ωραίο χρυσό χρώμα τα γλυκά μας. 


🔹Μόλις είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φουρνο και με μια κουτάλα τα "λουζουμε" με σιρόπι. 

Καυτά γλυκά-Κρυο Σιρόπι

Είναι φανταστικά! 


Καλη Επιτυχία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...