Σπιτικές Πίτες για Τυλιχτά Σουβλάκια

Τι καλυτερο απο ένα τυλιχτο σουβλάκι με σπιτική χειροποίητη πιτα απο τα χεράκια μας! ?

Οχι σήμερα δεν θα σας μιλήσω για τη γέμιση του, αλλά για την πιτα, που μπορούμε να τυλίξουμε, οποια γέμιση μας αρέσει. 

Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει ποτε να φτιάξετε, ήρθε η στιγμή, γιατί είναι πολυ απλό και ευκολο να τις φτιάξεις. 

*Υπάρχουν διάφορες συνταγές στο ""τεφτέρι" μου, αλλά σήμερα θα σας δείξω μία απο τις καλυτερες! 

                                     ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό(μην βάλετε για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο) 
  • 1 κουταλάκι του γλυκου ξυδι
  • 1 κουταλιά της σουπας ελαιόλαδο
  • 290 γραμμάρια  χλιαρό νερό
  • 24 γραμμάρια ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκου αλάτι
  • 1 κουταλιά της σουπας μέλι 

                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔹Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και το μέλι και τα ανακατευουμε, να διαλυθεί το μέλι. 

🔹Προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατευουμε και το αφήνουμε στην ακρη, για 5 λεπτά. 

🔹Αφού περασουν τα 5 λεπτά, προσθετουμε το ελαιόλαδο, το ξυδι και το αλεύρι και ανακατευουμε όλα τα υλικά. Προς το τέλος του ανακατεματος, ρίχνουμε και το αλάτι. 

🔹Ζυμωνουμε καλα, να γίνει μια ομοιορμορφη, σφικτη ζυμη. 

🔹Αλευρωνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας,  σκεπαζουμε με μια μεμβρανη και αφήνουμε στην άκρη για περιπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 

🔹Μόλις είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, το χωρίζουμε σε ίσα μερη, σε σχήμα μπαλας. 


🔹Αλευρωνουμε λίγο τον παγκο μας και τον πλαστη μας και ξεκινάμε παίρνοντας, ένα ένα μπαλάκι και τα ανοίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή τετράγωνο. 

🔹Τα τοποθετούμε πανω σε λαδόκολλα, για να μην μας κολλήσουν. 

🔹Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βουτάμε ένα πινελο σε λίγο ελαιόλαδο και αλειφουμε ελαφρά το τηγάνι. 

🔹Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας, ρίχνουμε πανω την πιτα. 


🔹Μετά από 1 λεπτό, την γυρίζουμε από την άλλη. 

🔹Ψηνουμε για περίπου ακόμη 1 λεπτό σε μέτρια  φωτιά. 

🔹Όταν ψηθεί, την τοποθετούμε μέσα σε σακουλα τροφίμων, για να παραμεινει μαλακή. 

                         

                         Καλη Επιτυχία! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...