Τι καλυτερο απο ένα τυλιχτο σουβλάκι με σπιτική χειροποίητη πιτα απο τα χεράκια μας! ?
Οχι σήμερα δεν θα σας μιλήσω για τη γέμιση του, αλλά για την πιτα, που μπορούμε να τυλίξουμε, οποια γέμιση μας αρέσει.
Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει ποτε να φτιάξετε, ήρθε η στιγμή, γιατί είναι πολυ απλό και ευκολο να τις φτιάξεις.
*Υπάρχουν διάφορες συνταγές στο ""τεφτέρι" μου, αλλά σήμερα θα σας δείξω μία απο τις καλυτερες!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό(μην βάλετε για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο)
- 1 κουταλάκι του γλυκου ξυδι
- 1 κουταλιά της σουπας ελαιόλαδο
- 290 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 24 γραμμάρια ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλάκι του γλυκου αλάτι
- 1 κουταλιά της σουπας μέλι
🔹Αλευρωνουμε λίγο τον παγκο μας και τον πλαστη μας και ξεκινάμε παίρνοντας, ένα ένα μπαλάκι και τα ανοίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, στρογγυλό ή τετράγωνο.
🔹Τα τοποθετούμε πανω σε λαδόκολλα, για να μην μας κολλήσουν.
🔹Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βουτάμε ένα πινελο σε λίγο ελαιόλαδο και αλειφουμε ελαφρά το τηγάνι.
🔹Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι μας, ρίχνουμε πανω την πιτα.
🔹Μετά από 1 λεπτό, την γυρίζουμε από την άλλη.
🔹Ψηνουμε για περίπου ακόμη 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
🔹Όταν ψηθεί, την τοποθετούμε μέσα σε σακουλα τροφίμων, για να παραμεινει μαλακή.
Καλη Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου