Κέικ με ελαιόλαδο με γεύση πορτοκάλι-κακάο



       ΥΛΙΚΑ

🔸️4 αυγά μεγάλα

🔸️1½ κούπα ζάχαρη

🔸️1/2 κούπα ελαιόλαδο

🔸️1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

🔸️ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο



🔸️3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

🔸️2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

🔸️3 κουτ. σούπας κακάο

🔸️2 κουτ. σούπας νερό


                      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔹️Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άσπρη, αφράτη κρέμα. 

🔹️Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 

🔹️Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και το κοσκινισμένο αλεύρι.

🔹️Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει σοκολατένιο.

🔹️Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.

🔹️Ρίχνουμε κουταλιές από τα μίγματα,εναλλάξ στο ταψί.Μόλις αδειάσουμε τα μίγματα του κέικ στο ταψί,με ένα πιρούνι,ανακατεύουμε επιφανειακά τα μίγματα,να μπλεκτούν τα χρώματα.




🔹️Ψήνουμε το κέικ για περίπου 30-50 λεπτά.

🔹️Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω της, βγάζουμε το ταψί.

                        

                            Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...