ΥΛΙΚΑ
🔸️4 αυγά μεγάλα
🔸️1½ κούπα ζάχαρη
🔸️1/2 κούπα ελαιόλαδο
🔸️1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
🔸️ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
🔸️3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🔸️2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
🔸️3 κουτ. σούπας κακάο
🔸️2 κουτ. σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔹️Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν άσπρη, αφράτη κρέμα.
🔹️Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
🔹️Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ το ελαιόλαδο, τον χυμό, το ξύσμα και το κοσκινισμένο αλεύρι.
🔹️Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει σοκολατένιο.
🔹️Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους ή το στρώνουμε με λαδόκολλα.
🔹️Ρίχνουμε κουταλιές από τα μίγματα,εναλλάξ στο ταψί.Μόλις αδειάσουμε τα μίγματα του κέικ στο ταψί,με ένα πιρούνι,ανακατεύουμε επιφανειακά τα μίγματα,να μπλεκτούν τα χρώματα.
🔹️Ψήνουμε το κέικ για περίπου 30-50 λεπτά.
🔹️Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω της, βγάζουμε το ταψί.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου