Πανακότα χωρίς κρέμα γάλακτος με βούτηρο ροδάκινου



Δροσιστικό,ελαφρύ και γλυκό όσο εμείς το επιθυμούμε..
Όταν αναζητάμε ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο,είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή και με πολύ λίγες θερμίδες!!!


Υλικά

🔸️2 κουτιά γάλα εβαπορέ

🔸️3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή στέβια για λίγες θερμίδες

🔸️1 πακέτο ζελατίνη(6 φύλλα)

🔸️2 βανίλιες

Εκτέλεση

🔹️Σε μισό ποτήρι νερό ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.

🔹️Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα.

🔹️Μόλις ζεσταθεί καλά,προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

🔹️Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

🔹️Βγάζουμε τις ζελατίνες από το νερό,και τις στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά νερά!

🔹️Αμέσως τις προσθέτουμε,μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά,μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

🔹️Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

🔹️Με μια κουτάλα γεμίζουμε φόρμες ,κατά προτίμηση, σιλικόνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

✴Για να ξεφορμάρουμε τις βυθίζουμε σε λίγο ζεστό νερό.

*Βγαίνουν 12 μικρα ατομικά επιδορπια. 

🔹️Τις σερβίρουμε μαζί με το βούτηρο ροδάκινου ή με μία άλλη γλυκιά σάλτσα,καθώς από μόνο του είναι άγλυκο και όλη την γλύκα την παίρνει από τη γαρνιτούρα που θα του βάλουμε!
Τη συνταγή για το βούτηρο ροδάκινου θα τη βρείτε εδώ➡️ https://meagapiapothnkouzina.blogspot.com/2020/07/peach-butter.html

Καλή Επιτυχία!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...