Ροδάκινο Βούτηρο/Peach Butter


Το σπιτικό βούτηρο ροδάκινο/peach butter είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σερβίρετε φρούτα σε όλη την οικογένεια. Είναι μία παρασκευή πολύ ευέλικτη, και μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς τρόπους.  

 

*Δεν περιέχει βούτηρο μέσα!!
Τι είναι τα βούτυρα φρούτων; Είναι κάτι ανάμεσα σε μια μαρμελάδα και μια σάλτσα, με τη γεύση της μαρμελάδας αλλά την ομαλότητα των σαλτσώνΕίναι επίσης εύκολο να φτιαχτούν και είναι τόσο ωραία σε ένα μπισκότο ή πάνω σε ένα κομμάτι ψωμί,όσο μπορείτε και να το ανακατέψετε με το γιαούρτι σας!
*Επίσης μπορείτε να το βάλετε πάνω από τσιζκέικ και πανακότα.
Αν ψάχνετε για ένα παραδοσιακό βούτυρο φρούτων, θα εκπλαγείτε από τη μέτρια γλυκύτητα και την καθαρή γεύση ροδάκινου.

Παρακάτω,αναφέρω τί υλικά θα χρειαστείτε:

🔸️7 ροδάκινα κομμένα και ξεφλουδισμένα

🔸️Χυμό από μισό λεμόνι

🔸️Μισή κούπα ζάχαρη

🔸️Λίγο νερό

Η εκτέλεση είναι πολύ απλή..

🔹️Καλύψτε το κάτω μέρος ενός βαθιού τηγανιού ή κατσαρόλας με νερό.

🔹️ Προσθέστε ροδάκινα και αφήστε τα να ψηθούν,μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 20 λεπτά. 


🔹️Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν,για ακόμη 10 λεπτά.


🔹️Τα ροδάκινα είναι πολύ ινώδη για να περάσουν από κόσκινο, οπότε προσθέστε τα σε μπλέντερ, επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. 

🔹️Τα αλέθετε τα μέχρι να γίνει σαν πουρές.

🔹️Μπορείτε να φτιάξετε όση  σάλτσα θέλετε κάθε φορά. Εάν τα ροδάκινα σας είναι πραγματικά γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη ζάχαρη.


🔹️Αυτή η συνταγή, θα διαρκέσει έως και 3 ημέρες στο ψυγείο ή θα καταψυχθεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες στην κατάψυξη.

 

🔹️ Αυτή η συνταγή μπορεί επίσης να κονσερβοποιηθεί.

                       Καλή Επιτυχία!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...