ΥΛΙΚΑ
🔶️200ml ελαιόλαδο ή 100ml ελαιόλαδο και 100ml ηλιέλαιο
🔶️120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
🔶️Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
🔶️200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
🔶️60 ml κονιάκ ή σε περίπτωση που δεν θέλουμε να βάλουμε αλκοόλ,αντικαθιστούμε με 60 ml χυμό πορτοκαλιού
🔶️1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
🔶️1/2 (μισό) κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
🔶️1/2 (μισό) κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη
🔶️600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
🔶️Προαιρετικά σουσάμι για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔷️Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το μιγμα μέχρι να γίνει μία ενιαία ζύμη.Δεν το πλάθουμε περισσότερο.
🔷️Παίρνουμε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1-2 εκατοστά.
🔷️Κόβουμε με κουπάτ σε όποιο σχέδιο επιθυμούμε.
🔷️Τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά τα ρίχνουμε αμέσως στο σουσάμι.
🔷️Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να βάλουμε σουσάμι,παραλείπουμε το προηγούμενο βήμα.
🔷️Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
🔷️Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά στην λειτουργία αέρα της κουζίνας μας.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου