ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ-ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 
                    
                             ΥΛΙΚΑ

🔶️200ml ελαιόλαδο ή 100ml ελαιόλαδο και 100ml ηλιέλαιο

🔶️120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού

🔶️Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

🔶️200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

🔶️60 ml κονιάκ ή σε περίπτωση που δεν θέλουμε να βάλουμε αλκοόλ,αντικαθιστούμε με 60 ml χυμό πορτοκαλιού

🔶️1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

🔶️1/2 (μισό) κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

🔶️1/2 (μισό) κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη

🔶️600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

🔶️Προαιρετικά σουσάμι για την επικάλυψη


                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε το μιγμα μέχρι να γίνει μία ενιαία ζύμη.Δεν το πλάθουμε περισσότερο.

🔷️Παίρνουμε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1-2 εκατοστά.

🔷️Κόβουμε με κουπάτ σε όποιο σχέδιο επιθυμούμε.

🔷️Τα βουτάμε σε ένα μπολ με νερό και μετά τα ρίχνουμε αμέσως στο σουσάμι.

🔷️Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να βάλουμε σουσάμι,παραλείπουμε το προηγούμενο βήμα.

🔷️Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.


🔷️Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά στην λειτουργία αέρα της κουζίνας μας.


              Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...