ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


   

Εύκολο και Γρήγορο δροσερό γλυκάκι!

Υλικά για ένα μέτριο ταψί

🔸️2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

🔸️2 δόσεις έτοιμο μίγμα κρέμα βανίλια 

🔸️Γάλα για την κρέμα βανίλια 
Και σε ένα μικρό μπολ λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα.

🔸️1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ προαιρετικά

🍊Για την Κρέμα Πορτοκάλι
 
🔸️1 λίτρο φυσικό χυμό από πορτοκάλια

🔸️70 γραμμάρια ζάχαρη
***(με τόσα γραμμάρια ζάχαρης η κρέμα δεν βγαίνει ούτε γλυκιά ούτε ξινή,βγαίνει κάτι ενδιάμεσο ώστε να ισορροπεί με την γλυκάδα της κρέμα βανίλια.Εάν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε επιπλέον ζάχαρη)

🔸️70 γραμμάρια κορν φλάουρ

🔸️ 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτηρο

Εκτέλεση

🔷️Φτιάχνουμε 2 δόσεις από την κρέμα βανίλιας ακολουθώντας τη διαδικασία που αναγράφεται στο κουτί.

🔷️Βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει λίγο.

🔷️Σε μια κατσαρόλα,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών αφού κρατήσουμε μισή κούπα από το συνολικό χυμό.

🔷️Βάζουμε το κορν φλάουρ μέσα στην κούπα με το χυμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

🔷️Μόλις δούμε οτι ξεκινάει ο βρασμός του χυμού ρίχνουμε μέσα το μίγμα από την κούπα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει.

🔷️Όταν πήξει,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη η βούτηρο για να γυαλίσει η κρέμα μας.

Στήσιμο του γλυκού

🔷️Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε   μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε γάλα που έχουμε αρωματίσει με ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ,άν θέλουμε.

🔷️Ρίχνουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω από τα μπισκότα.

🔷️Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία,βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.

🔷️Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.

🔷️Έπειτα βάζουμε μια τελευταία στρώση με μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω όλη την κρέμα πορτοκάλι.

🔷️Παγώνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

        Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...