Εύκολο και Γρήγορο δροσερό γλυκάκι!
Υλικά για ένα μέτριο ταψί
🔸️2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
🔸️2 δόσεις έτοιμο μίγμα κρέμα βανίλια
🔸️Γάλα για την κρέμα βανίλια
Και σε ένα μικρό μπολ λίγο γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα.
🔸️1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ προαιρετικά
🍊Για την Κρέμα Πορτοκάλι
🔸️1 λίτρο φυσικό χυμό από πορτοκάλια
🔸️70 γραμμάρια ζάχαρη
***(με τόσα γραμμάρια ζάχαρης η κρέμα δεν βγαίνει ούτε γλυκιά ούτε ξινή,βγαίνει κάτι ενδιάμεσο ώστε να ισορροπεί με την γλυκάδα της κρέμα βανίλια.Εάν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να βάλετε επιπλέον ζάχαρη)
🔸️70 γραμμάρια κορν φλάουρ
🔸️ 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτηρο
Εκτέλεση
🔷️Φτιάχνουμε 2 δόσεις από την κρέμα βανίλιας ακολουθώντας τη διαδικασία που αναγράφεται στο κουτί.
🔷️Βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει λίγο.
🔷️Σε μια κατσαρόλα,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χυμό των πορτοκαλιών αφού κρατήσουμε μισή κούπα από το συνολικό χυμό.
🔷️Βάζουμε το κορν φλάουρ μέσα στην κούπα με το χυμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
🔷️Μόλις δούμε οτι ξεκινάει ο βρασμός του χυμού ρίχνουμε μέσα το μίγμα από την κούπα και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πήξει.
🔷️Όταν πήξει,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη η βούτηρο για να γυαλίσει η κρέμα μας.
Στήσιμο του γλυκού
🔷️Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε γάλα που έχουμε αρωματίσει με ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ,άν θέλουμε.
🔷️Ρίχνουμε τη μισή κρέμα βανίλια πάνω από τα μπισκότα.
🔷️Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία,βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα.
🔷️Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
🔷️Έπειτα βάζουμε μια τελευταία στρώση με μπισκότα και ρίχνουμε από πάνω όλη την κρέμα πορτοκάλι.
🔷️Παγώνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου