ΥΛΙΚΑ
🔸️1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
🔸️150 γρ. αμύγδαλα ωμά ή καρύδια
🔸️200 γρ. βούτυρο αγελαδινό Lurpak
🔸️50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι:
🔸️200 γρ. νερό
🔸️300 γρ. ζάχαρη
🔸️1 κ.σ. μέλι
🔸️1 φέτα πορτοκάλι με τη φλούδα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔷️Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φέτα πορτοκαλιού με τη φλούδα, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
🔷️Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα ή τα καρύδια,να γίνουν πούδρα.
🔷️Απλώνουμε δύο φύλλα, βάζουμε μια λεπτή βέργα κατά μήκος, τυλίγουμε τα φύλλα απαλά σε ρολό,όχι πόλυ σφικτά,γύρω από την βέργα και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τριμμένο αμύγδαλο/καρύδι(περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας).
🔷️Σουρώνουμε τα φύλλα πάνω στην βέργα από τις άκρες,σπρώχνοντας από τις άκρες προς τα μέσα.
🔷️Βγάζουμε το σαραγλί από την βέργα και το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
🔷️Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.
🔷️Έπειτα χαράζουμε με ένα μαχαίρι το σαραγλί σε κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε με λιωμένο και ζεστό βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια.
🔷️Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
🔷️Αφού ψηθεί το σαραγλί και είναι ακόμα ζεστό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε σταδιακά, με ζεστό σιρόπι.
🔷️Το αφήνουμε 2 ώρες να «πιεί» το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
Καλή Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου