ΣΑΡΑΓΛΙ/Saragli


                         

              ΥΛΙΚΑ

🔸️1 πακέτο φύλλο Βηρυτού 
🔸️150 γρ. αμύγδαλα ωμά ή καρύδια 
🔸️200 γρ. βούτυρο αγελαδινό Lurpak
🔸️50 γρ. φιστίκια Αιγίνης 

Για το σιρόπι: 
🔸️200 γρ. νερό
🔸️300 γρ. ζάχαρη
🔸️1 κ.σ. μέλι
🔸️1 φέτα πορτοκάλι με τη φλούδα του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φέτα πορτοκαλιού με τη φλούδα, για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι.

🔷️Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα ή τα καρύδια,να γίνουν πούδρα. 

🔷️Απλώνουμε δύο φύλλα, βάζουμε μια λεπτή βέργα κατά μήκος, τυλίγουμε τα φύλλα απαλά σε ρολό,όχι πόλυ σφικτά,γύρω από την βέργα και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τριμμένο αμύγδαλο/καρύδι(περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας).

🔷️Σουρώνουμε τα φύλλα πάνω στην βέργα από τις άκρες,σπρώχνοντας από τις άκρες προς τα μέσα.

🔷️Βγάζουμε το σαραγλί από την βέργα και το τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι. 

🔷️Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.

🔷️Έπειτα χαράζουμε με ένα μαχαίρι το σαραγλί σε κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο. Περιχύνουμε με λιωμένο και ζεστό βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια. 

🔷️Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. 

🔷️Αφού ψηθεί το σαραγλί και είναι ακόμα ζεστό από το φούρνο, το σιροπιάζουμε σταδιακά, με ζεστό σιρόπι.

🔷️Το αφήνουμε 2 ώρες να «πιεί» το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

                      Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...