ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


  Υλικά
(Για ένα μεγάλο ταψί)

🔸️10-12 μέτριες πιπεριές 
🔸️10 μεγάλες ντομάτες🍅

Για τη γέμιση

🔸️3 μεγάλες κούπες ρύζι γλασσέ(περίπου 500 γραμμάρια
🔸️3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
🔸️Πιπέρι
🔸️Μισό κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
🔸️6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
🔸️3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια(τριμμένα στο πολυμίξερ)
🔸️4 μικρές σκελίδες σκόρδο(τριμμένες στο πολυμίξερ)
🔸️Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
🔸️Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ακόμα καλύτερα 4 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
🔸️Περίπου 2 κιλά ντομάτες ώριμες για σάλτσα(τις κάνουμε πολτό στο πολυμίξερ)

   Εκτέλεση

🔷️Ξεκινάμε πλένοντας πολύ καλά τα λαχανικά που θα βάλουμε στο ταψί.Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ταψί.
🔷️Παίρνουμε μία μία πιπεριά και τη χαράζουμε προσεκτικά στο πάνω μερος ωστε να δημιουργήσουμε ένα καπάκι.Προσεκτικά αδειάζουμε όλα τα σποράκια και τις άσπρες ίνες από μέσα τους και τα πετάμε.
🔷️Στη συνέχεια παίρνουμε τις ντομάτες και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία,με τη διαφορά οτι κρατάμε το εσωτερικό τους,το οποιο το κάνουμε πολτό στο πολυμίξερ!

🔷️Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη γέμιση

🔷️Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά που αναφέρω παραπάνω για τη γέμιση.
‼💠Δεν ξεχνάμε την ψίχα των ντομάτων που βγάλαμε από μέσα τους,την οποία την έχουμε κάνει πολτό.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά!
Αλατίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες που έχουμε στο ταψί και ξεκινάμε να τις γεμίσουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε.
Δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί στο ψήσιμο το ρύζι φουσκώνει.3/4 περίπου.


🔷️Όταν τα γεμίσουμε όλα,εάν μας έχει περισσέψει λίγη γέμιση την ρίχνουμε στο ταψί.
🔷️Συμπληρώνουμε λίγο νερό στο ταψί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο εξωτερικά πάνω στις πιπεριές και στις ντομάτες.
💠(Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε λίγη τριμμένη φρυγανιά επάνω στα καπάκια των λαχανικών. 

 🔥Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Για 1 ώρα σκεπασμένο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και για άλλη 1 ώρα ξεσκέπαστο ανάλογα με το φούρνο σας ,εάν είναι δυνατός ή όχι.Να ελέγξετε αν έχει ψηθεί το ρύζι.


      Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...