Μωσαϊκό Αλλιώς



Σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για μωσαϊκό,λίγο διαφορετική στην εκτέλεση της από την κλασσική που όλοι ξέρουμε.
Δεν βγαίνει σκληρό το τελικό αποτέλεσμα,αλλά τόσο..όσο χρειάζεται.και λιώνει στο στόμα..
Θυμίζοντας μας, δροσερό γλύκισμα..
Δεν είναι πολύ γλυκό,βγαίνει τόσο όσο,γι αυτό αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση προσθέστε στην κρέμα επιπλέον ζάχαρη!


ΥΛΙΚΑ

         Για την κρέμα:

🔶️1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

🔶️3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ ή εάν δεν έχετε κορν φλάουρ,μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 6 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

🔶️1/3 του φλιτζανιού κακάο άγλυκο

🔶️2 1/2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα

🔶️2 κάψουλες βανίλια ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

🔶️Και 2 πακέτα πτι-μπερ για το γλυκό.

          
                                ΕΚΤΕΛΕΣΗ



🔷️Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.

🔷️Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας.

🔷️Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,μέχρι να πήξει η κρέμα.

🔷️Μόλις είναι έτοιμη,την βάζουμε στην άκρη να κρυώσει και σκεπάζουμε την επιφάνεια της με μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.

🔷️Σε ένα μπολ,σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.


🔷️Ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα,την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να στέκεται το μίγμα.

Προσθήκη λεζάντας


🔷️Απλώνουμε μια μεμβράνη και αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ.

🔷️Με τη βοήθεια της μεμβράνης του δίνουμε το κυλινδρικό σχήμα.

🔷️Το βάζουμε στην κατάψυξη 3-4 ώρες να σφίξει.


                                                          Καλή Επιτυχία!

                                                       






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...