Πορφυρες



Εξαιρετικός μεζές ως συνοδευτικό για ουζάκι,τσίπουρο ή κρασί!
*(Και φρυγανισμένο ψωμάκι για το ζουμάκι)!!
Τα σαλιγκάρια της θάλασσας όπως πολλοί τα αποκαλούν ,ψαρεύονται στις θάλασσες της Ελλάδας,κυρίως μετά την Άνοιξη.
Όσοι δεν τις έχετε δοκιμάσει,αξίζει σίγουρα.


ΥΛΙΚΑ

  • Πορφύρες
  • Νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Ρίγανη ή Μαϊντανό
   
                                   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Ξεπλένουμε τις πορφύρες με νερό για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο και ξένα σώματα.

🔷️Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με νερό.


🔷️Τις βράζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον.

🔷️Μόλις περάσει η ώρα,αδειάζουμε το νερό που έβρασαν από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

🔷️Έπειτα ,με τη βοήθεια ενός πιρουνιού,τσιμπάμε στο εσωτερικό της πορφύρας,ώστε να τραβήξουμε έξω το φαγητό που "κρύβει".

🔷️Το κάπαλο το πετάμε.


🔷️Τα μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο,λεμόνι,αλάτι και λίγη ρίγανη ή μαϊντανό.


                           Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...