Σήμερα, θα σας παρουσιασω ένα πολυ νόστιμο λαδερό φαγητό, που μπορειτε όλοι να φτιάξετε εύκολα με 7 απλά καθημερινά υλικά.
Υγιεινό φαγητό, νόστιμο..
Το συνοδεύουμε με γιαουρτι ή τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
Μπορείτε άνετα να το καθιέρωσετε και να το φτιάχνετε μέσα στην εβδομάδα γιατι ειναι πολυ οικονομικό και ευκολο να το φτιάξετε.
Με 8 μόνο,απλα υλικά φτιάξαμε νόστιμο σπιτικό λαδερό φαγάκι!
Λαχανόρυζο
Υλικά για 6 μερίδες τουλάχιστον
🔸1 μεσαίο ή μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμενο σε μικρα καρέ
🔸1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
🔸Λίγο ελαιόλαδο
🔸1 μεγάλη κουταλιά της σουπας πελτε τομάτας
🔸1 τέταρτο από μεγάλο λάχανο ή μισό από μικρό, κομμενο σε μέτρια κομμάτια
🔸Νερό ζεστό
🔸1 κουπα μεγάλη ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
🔸Δυόσμο ξερό τριμμένο 1-1.5 κουταλιά της σουπας
Εκτέλεση
🔹Σε μια μεγάλη κατσαρολα βάζουμε ελαιόλαδο, μέχρι να καλυφθεί ο πατος της.
🔹Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμυδι και το σοταρουμε, μέχρι να ασπρίσει.
🔹Μετά ρίχνουμε και το σκόρδο.
🔹Μετά από μισό λεπτό ρίχνουμε τα κομμάτια λαχανου και ανακατευουμε να σοταριστουν.
🔹Μετά από 2 λεπτά συνεχούς ανακατεματος, ρίχνουμε τον πελτε στο κέντρο της κατσαρόλας και με κυκλικές κινησεις, τον "τρίβουμε στον πατο της κατσαρόλας, κι έπειτα το αναμιγνυουμε με όλα τα υλικά.
🔹Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι -σχεδόν-να καλύψουμε το λαχανο.
🔹Προσθετουμε 2 κουταλακια κοφτά αλάτι και πιπερι όσο θέλουμε.
🔹Σκεπαζουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και χαμηλώνουν στο μισό τη φωτιά.
🔹Το αφήνουμε να σιγοβράζει για περιπου 15-20 λεπτα.
🔹Έπειτα, βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε 2.5 κουπες ζεστό νερό. Ανακατευουμε.
🔹Μόλις παρει βράση το φαγητό ρίχνουμε μέσα
1 κουταλάκι κόφτο αλάτι -βάζουμε το ρυζι και ανακατευουμε.
🔹Βάζουμε στο χαμηλό το μάτι της κουζινας και σιγοβραζουμε για 20 λεπτά περιπου.
🔹Σκεπαζουμε με το καπάκι.
🔹Μετά τα 20 λεπτά τσεκάρουμε εάν έχει ψηθεί το ρυζι.
🔹Αν χρειαστεί ψηνουμε για 5-10 λεπτά ακομη, αναλόγως το ρυζι που έχουμε χρησιμοποιήσει.
🔹Τέλος ρίχνουμε τον ξερό δυόσμο και ανακατευουμε.
🔹Αποσυρουμε απο τη φωτιά.
🔹Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια βαμβακερη πετσετα και αφήνουμε να "σκασει" το ρυζι μας για 5-10 λεπτά..
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Καλη επιτυχία!