Μουστοκούλουρα |
Προσοχή! Αυτά τα μουστοκούλουρα είναι αρκετά εθιστικα. Όποιος δοκιμάσει δεν μπορεί να σταματήσει σε ένα κομμάτι!
*(Εγώ παντως σας προειδοποιησα!)
Είναι τόσο ευκολα στην παρασκευη τους, που ακομα και ένα μικρό παιδι, μπορεί να τα φτιάξει..
________________________________________________
Όποτε όσοι έχετε φυλάξει από περσι στην κατάψυξη μουστο - ή από τον άλλο μήνα που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί ο μουστος..
Αγοράστε και φτιάξτε αυτή τη συγκλονιστική συνταγή!
Σας εγγυώμαι δεν θα το μετανιώσετε και τα παιδιά σας, θα ξετρελαθουν!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
🔸380 γραμμάρια ελαιόλαδο (μπορείτε εάν θέλετε να βάλετε μισή ποσότητα ελαιόλαδο και μισή ποσοτητα ηλιέλαιο)
🔸450 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
🔸1 κουταλιά της σουπας της σουπας κανελλα σε σκόνη
🔸Μισή κουταλιά της σουπας γαρύφαλλο σε σκόνη
(Εάν σας αρέσει η σπίρταδα του γαρυφαλλου, βάλτε 1 κουταλιά της σουπας)
🔸1 κουταλιά της σουπας μαγειρική σόδα
🔸2 βανιλιες σε κάψουλες
🔸50 γραμμάρια κακάο
🔸1 φακελάκι μπέικιν
🔸1 κιλό αλευρι για όλες τις χρήσεις
🔸500 γραμμάρια μουστο
Εκτέλεση
🔹Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με το μίξερ, τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
🔹Επειτα, προσθεστε την Κανέλλα και το γαρυφαλλο.
🔹Τις βανιλιες και ανακατέψτε.
🔹Διαλυστε μέσα στο μουστο την μαγειρική σόδα, ανακατέψτε και προσθεστε το μίγμα στο μπολ.
🔹Προσθεστε το κακάο και ανακατέψτε καλά.
🔹Μέσα στο αλευρι βάλτε το μπέικιν και προσθεστε το λίγο λίγο μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας.
🔹Μόλις πυκνωσει το μιγμα, ανακατέψτε με τα χέρια σας το μίγμα.
*Προσοχή! Δεν ζυμωνουμε, αλλά ανακατευουμε!
🔹Μόλις φτιαξουμε μια ζυμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να είναι ευκολοπλαστη.
🔹Μετά παιρνουμε κομμάτι ζύμης σε μέγεθος καρυδιου και πλαθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε!
✴Βγαίνουν γυρω στα 80 κουλουράκια!
*Αν παρετε μεγαλυτερο κομμάτι ζύμης, θα βγουν λιγότερα!
🔹Τοποθετουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα κουλουράκια μας.
🔹Ψηνουμε για 15 λεπτά
🔹Σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180 βαθμους, στη λειτουργία του αέρα.
Ακολουθεί βίντεο, που δειχνει όλη τη διαδικασία!
Καλη Επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου