Σούπερ Αφράτη Ζύμη για Πίτσα

            
Προσθήκη λεζάντας

                                ΥΛΙΚΑ

🔶️1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

🔶️42 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά ξερή(14 γραμμάρια)

🔶️2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

🔶️560 γραμμάρια χλιαρό νερό

🔶️3 κουταλάκια του γλυκού κοφτές αλάτι

🔶️8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


                            ΕΚΤΕΛΕΣΗ

🔷️Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό,τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

🔷️Περιμένουμε περίπου 5-10 λεπτά να φουσκώσει,δηλαδή να ενεργοποιηθεί.

🔷️Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε το αλεύρι.

🔷️Όταν είναι έτοιμο-ενεργοποιημένο το μίγμα της μαγιάς,το ρίχνουμε στη μεγάλη λεκάνη μαζί με το αλεύρι.

🔷️Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.

🔷️Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία ωραία μαλακή και αφράτη ζύμη.

🔷️Του δίνουμε το σφαιρικό σχήμα και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη,ρίχνοντας λίγο αλεύρι,πάνω και κάτω από την μπάλα ζύμης.

🔷️Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για 1 με 1.5 ώρα.

Στο παρακάτω βίντεο,μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα⬇️


☆TIP➡️Αν δεν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα,μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.


🔷️Με αυτή τη δοσολογία βγαίνουν 2 μεγάλες πίτσες σε ταψί μεγάλο της κουζίνας.



                           Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...