Σήμερα, θα σας δείξω την τουρτα μωσαϊκό που έκανα για τα γενέθλια του γιου μου!
Ευκολη τουρτα γενεθλίων, με λίγα υλικά, με σοκολατένια γεύση, που σιγουρα θα σας ενθουσιάσει, μόλις τη δοκιμάσετε!
🔸70 γραμμάρια κακάο αγλυκο
🔸1 λίτρο και 700 γραμμάρια γάλα φρέσκο
🔸2 βανιλιες
🔸250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
🔸6 κουταλιές της σουπας γεμάτες,
άνθος αραβοσίτου με γευση βανίλια
🔸2 κουταλιές της σουπας γεμάτες μερέντα
🔸4 πακετα μπισκότα τυπου πτι-μπερ
🔸2 σοκοφρέτες κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Μπορείτε να βάλετε και παραπανω εάν θέλετε!
🔸Για τη σαντιγί χρησιμοποίησα 1 φάκελο έτοιμο μίγμα για σαντιγί και 200 γραμμάρια φρέσκο γάλα!
* Και εριξα λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να γίνει γαλάζιο το χρώμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
🔹Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κακάο κοσκινισμενο, το γάλα, τις βανιλιες, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
🔹Ανακατευουμε μέχρι να πηξει η κρέμα μας.
🔹Όταν πηξει αποσύρουμε και ρίχνουμε τη μερεντα.
🔹Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα μπισκότα και τις σοκοφρέτες, σε μικρά κομμάτια.
🔹Αδειαζουμε το μίγμα με την κρέμα μέσα στο μπολ με τα μπισκότα, και ανακατευουμε!
🔹Αδειαζουμε το μίγμα, ιδανικά σε αποσπωμενη φόρμα ή εάν δεν έχετε σε ένα ταψί, αφου το καλύψετε πρωτα με μεμβρανη!
🔹Και το σκεπάζετε παντου με τη μεμβρανη, όπως βλέπετε στην παρακατω φωτογραφία!
🔹Έπειτα αναποδογυριζετε το ταψί, προσεκτικα, με τη βοήθεια μιας λαδοκολλας.
🔹Τοποθετείτε σε πιατελα και καλυπτετε με τη σαντιγί.
🔹Βάζετε ξανά στην καταψυξη για 1 ώρα περιπου.
Καλή Επιτυχία!