7 μη αναμενόμενα οφέλη για την υγεία του πρωινού καφέ σας

 


Είτε πηγαίνετε στη δουλειά νωρίς είτε απλά ξυπνήσατε στη λάθος πλευρά του κρεβατιού, πιθανότατα φτιάξατε έναν καφέ για να περάσετε την ημέρα. Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πίνετε καφέ καθημερινά.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η κατανάλωση καφέ για να μας κρατά ξύπνιους, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πραγματικά οφέλη για την υγεία για τον καφέ; 

Για το 75% των Ελλήνων που πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ κάθε μέρα, στο πρωινό τους,θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία τους. 

Λοιπόν, τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο καφές για την υγεία σας; 

1 - Ο καφές μπορεί να προστατεύσει το συκώτι σας

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό Hepatology έδειξε ότι τόσο ο καφεΐνος όσο και ο καφεϊνούχος καφές συνδέονταν με χαμηλότερα επίπεδα ηπατικών ενζύμων . Τα υψηλότερα επίπεδα ηπατικών ενζύμων είναι ένα σημάδι κίρρωσης ή ουλής του ήπατος. Θα πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά οι ουλές στο συκώτι σας είναι κάτι που θέλετε να αποφύγετε. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του ήπατος είχαν κάποιο σημάδι κίρρωσης κατά τη στιγμή της διάγνωσής τους. 

Λοιπόν, πόσο μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του ήπατος; Η Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο λέει ότι οι πότες καφέ έχουν 41% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος από εκείνους που δεν το πίνουν. Η υγεία του ήπατος είναι τόσο σημαντική και ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε!



2 - Ο καφές μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Ίσως πιστεύετε ότι η λήψη ερεθίσματος όπως η καφεΐνη θα επιδεινώσει την ψυχική σας υγεία, αλλά μελέτες σχετικά με τα οφέλη του καφέ για την ψυχική υγεία δείχνουν πραγματικά το αντίθετο!

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά ένα επιβλητικό 20%.

Εάν είναι πάρα πολύς καφές για εσάς, εξακολουθείτε να είστε τυχεροί - εάν πίνετε 2-3 φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα, ο κίνδυνος εμφάνισης κατάθλιψης εξακολουθεί να μειώνεται κατά 15% . Μια άλλη μελέτη που περιελάμβανε εγγεγραμμένες νοσοκόμες διαπίστωσε μια ισχυρή σχέση μεταξύ κατανάλωσης καφέ και μειωμένου κινδύνου αυτοκτονίας .  

Εάν αγωνίζεστε με την ψυχική σας υγεία, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια και ελπίδα για ανάρρωση.


Η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταστροφικών νευρολογικών διαταραχών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον. Ορισμένες ενώσεις στον καβουρδισμένο καφέ έχουν βρεθεί ότι εμποδίζουν τη συσσώρευση της εγκεφαλικής πλάκας , κάτι που προκαλεί το Αλτσχάιμερ.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους πίνουν τον καφέ τους σκοτεινό, καθώς έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό στη μείωση των νευρολογικών διαταραχών . Ο ισχυρότερος καφές έχει επίσης συνδεθεί με χαμηλότερες περιπτώσεις νόσου του Πάρκινσον . Ποιος ήξερε ότι η πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας υγιές;



4 - Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν υπερβολικά τους κινδύνους καρκίνου στην καθημερινή μας ζωή, γεγονός που σας δίνει έναν άλλο λόγο να διατηρήσετε τη συνήθεια του πρωινού σας στον καφέ. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσε να μειωθεί έως και 50% για όσους πίνουν περισσότερα από 2,5 φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα. 


Εδώ είναι το καλύτερο μέρος: δεν έχει σημασία αν ο καφές έχει καφεΐνη ή χωρίς καφεΐνη. Ανεξάρτητα από το πώς σας αρέσει, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το όφελος από τον καφέ για την υγεία. 



5 - Ο καφές θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

Ενώ κανείς δεν μπορεί να ζήσει για πάντα, οι πότες καφέ μπορεί να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που δεν το καταναλώνουν.


Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από νέους από διάφορες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, αναπνευστική νόσος και εγκεφαλικό επεισόδιο.


Οι άνδρες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από ασθένεια κατά 24% εάν πίνουν τουλάχιστον τρία φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα. Ζείτε μόνο μία φορά, αλλά τα χρόνια που ο καφές μπορεί να προσθέσει στη διάρκεια ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο. 


6 - Ο καφές θα μπορούσε να αποτρέψει τον διαβήτη τύπου 2

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια συνηθισμένη, αλλά αποτρέψιμη πάθηση. Η κατανάλωση καφέ κάθε μέρα μπορεί να γίνει μέρος του σχεδίου πρόληψης του διαβήτη.


Για κάθε φλιτζάνι καφέ που καταναλώνεται κάθε μέρα, ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μειώνεται κατά 9% . Τα οφέλη από την κατανάλωση decaf για την πρόληψη του διαβήτη είναι μικρότερα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν - κάθε φλιτζάνι decaf κάθε μέρα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 6%.


Ο διαβήτης είναι μια σοβαρή και επίμονη ιατρική κατάσταση που πρέπει να αποφεύγεται όσο καλύτερα μπορεί. Μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως νευρική βλάβη, καρδιαγγειακές παθήσεις και οφθαλμική βλάβη. Τα άτομα που αναπτύσσουν διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 15% , οπότε αποθηκεύστε καφέ για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αντιμετωπίσετε αυτήν τη χρόνια πάθηση!



7 - Ο καφές θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιβιώσετε από καρδιακή προσβολή

Οι καρδιακές προσβολές δεν αποτελούν γέλιο, με την καρδιαγγειακή νόσο να είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως . Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να πληρώσετε καλύτερα σε περίπτωση καρδιαγγειακού επεισοδίου.

Όσοι πίνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ κάθε μέρα μετά από καρδιακή προσβολή, έχει τις πιθανότητες να επιβιώσουν από την καρδιακή ανακοπή. Με την καρδιακή νόσο να είναι η κορυφαία αιτία θανάτου στη σύγχρονη εποχή, αυτό το εύρημα είναι μνημειώδες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τις καρδιακές παθήσεις. 

[Πηγή Κειμένου:https://hellobrazen.com/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου

  Κουλουρια Θεσσαλονίκης-Ζυμη για Κριτσίνια σαν του Φουρνου              Υλικά για τη ζυμη 🔸32 γραμμάρια μαγιά νωπή 🔸500 ml νερό χλιαρό 🔸...